”Welkom op de officiële website van de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen. De Vierdaagse is een meerdaagse wandelprestatietocht waaraan jaarlijks tienduizenden wandelaars deelnemen. Vanuit heel de wereld komen zij naar Nijmegen om vier dagen te wandelen in de Waalstad en haar prachtige, bosrijke omgeving. Na vier dagen wandelen wacht de wandelaar een glorieuze intocht over de Via Gladiola om daarna het welverdiende Vierdaagsekruis in ontvangst te nemen.”

Bovenstaande is de tekst van de officiële 4-daagse website. Dit geweldige evenement gaat ook dit jaar door, ondanks dat ik dit jaar mijn 8e kruisje niet in ontvangst kan nemen. De eerdere zeven gelopen 4-daagse waren een feest. Muziek, prettig gezelschap en sommige stukken ook afzien. We hebben ook gelopen met hoge, zeg maar gerust zeer hoge, temperaturen. De eerste drie jaar heb ik als Buddy meegewandeld met de X-Toppers, een groep deelnemers die door hun beperking niet zelfstandig met de 4-daagse mee konden wandelen. De laatste 4 jaar vertrokken we met een aantal vanaf de ingerichte camping in de Ooij – Polder. De zaterdag voor de 4-daagse gingen we naar de camping en elk jaar leerde je daar meer mensen kennen, die ook elk jaar terug komen om de 4-daagse te wandelen. Ik hoop het weekend ervoor naar de camping te gaan en de laatste dag op een rustige plaats de wandelaars te zien richting de finish. Alle wandelaars heel veel succes.

5 april ben ik geopereerd en heb toen 4 weken in het ziekenhuis gelegen. Nu ik thuis aan het revalideren ben ziet mijn “drukke” leven er heel anders uit. Ik zou wel graag anders willen, maar mijn lichaam wil nog lang niet wat ik graag zou willen. Er zijn verschillende dingen die ik zeker heb geleerd van deze periode. Er zijn veel dierbare mensen die dicht bij me staan en die mij en ons gezin van alle kanten willen helpen; heel fijn om te ervaren. Rustig aan hoop ik verder te herstellen en mijn bezigheden die ik graag doe, weer op te pakken. Het leven zal misschien nooit meer hetzelfde zijn, en dat kan ook niet anders. Het leert mij om heel bewust mijn keuzes te maken en mijn grenzen aan te geven (dat is een geluk bij een ongeluk).

 

Wat mij goed heeft geholpen is de natuur in te gaan en vaak alleen, soms met anderen te gaan wandelen, stil te staan én stil te zijn. Een inzicht, dichter bij mijn gevoel komen en keuzes kunnen maken voor dat moment. Wandelen in de flow of stilstaan (stil zitten in mijn geval) en dit alles zonder woorden. Je merkt dan dat je zintuigen, normaal ondergeschikt aan onze voorkeur (ogen, oren), opeens aan gaan. GEDACHTEN KWAMEN EN GINGEN EN BELANGRIJK OM MIJ TE REALISEREN DAT IK NIET MIJN GEDACHTEN BEN. Een verademing in de piekerende geest, die zich zorgen maakt. De rust gaf me de inzichten en hielp me bij mijn keuzes. Het is voor mij heel waardevol om (het liefst elke dag) naar buiten te gaan.

Na de zomervakantie plan ik weer de 5-weekse Mindful Walk en de Mindful Run. Ook individuele coaching is mogelijk. Voor de individuele coaching vind er eerst altijd een kennismakingsgesprek plaats. Ook als teamsessie is de Mindful Walk in te zetten.

Voor informatie over bovenstaande www.buitengewooninbalans.nl of neem telefonisch contact met 06-27243441.

Groetjes,

Tineke