Over mij

Wie ben ik?

Dit ben ik

Mijn naam is Tineke Wiersma en ik ben geboren in een klein dorpje in Friesland op 7 september 1965. Ik ben getrouwd en heb drie volwassen kinderen. Na mijn studietijd in Groningen ben ik verhuisd naar Limburg waar ik met veel plezier woon en me helemaal thuis voel.

Mijn werk

Ik heb 15 jaar als verpleegkundige en teamleider in de zorg gewerkt. In 2003 heb ik de docentenopleiding gedaan, sindsdien werk ik als docent bij Gilde Opleidingen bij Gilde Zorgcollege en school van Pedagogiek in Venlo. In de afgelopen jaren heb ik verschillende coaching opleidingen gevolgd en heb ik ook  collega’s binnen de sector Zorg en Welzijn geschoold op het gebied van coaching.

Tijdens mijn werk heb ik de nodige opleidingen gedaan en ben ik erg betrokken bij alles wat met een gezonde leefwijze en balans in je leven te maken heeft. Ik heb de scholing gevolgd van een “Gezonde Start”, en mag deze binnen mijn werk geven. Een “Gezonde Start” leert (toekomstige) pedagogisch medewerkers en gastouders hoe zij (samen met ouders) kinderen een gezonde, actieve en veilige omgeving bieden en zelf het gezonde voorbeeld geven. Tevens heb ik nog een scholing gevolgd over Mindfulness bij kinderen, en ben ik op dit moment bezig met een opleiding voor gezondheidscoach en gewichtsconsulente.

In balans

Tijdens mijn werk in de gezondheidszorg en in het onderwijs, in combinatie met een gezin met opgroeiende kinderen, heb ik regelmatig ervaren wat werkdruk is. Door schade en schande ben ik wijzer geworden en heb ik geleerd hoe ik hier het beste mee om kan gaan. Voor mij ligt de oplossing in het beter luisteren naar signalen in mijn lichaam en op tijd afschakelen. Een gezonde leefstijl en positieve aandacht voor mezelf hebben gezorgd voor balans in mijn leven.

Mindful Run en Walk

Nu mijn kinderen volwassen zijn is er ruimte voor een nieuwe uitdaging. Toen ik in contact kwam met Mindful Run en Walk viel voor mij alles op zijn plek. Voor mij biedt het de mogelijkheid om minder in mijn hoofd te zitten en meer te voelen.

Na mijn eigen positieve ervaring wil ik graag andere mensen in beweging brengen en laten ervaren waar ze echt blij van worden. We doen dit door te wandelen en/of hardlopen, zonder dat je jezelf doelen stelt.  En dat allemaal buiten, op een positieve manier.

Mijn collega’s omschrijven mij als daadkrachtig, nuchter en met beide benen op de grond. Zo benader ik ook mijn coaching en cursussen.  Dat is mijn manier en daarmee wil ik mindfulness en coaching toegankelijk maken voor iedereen, op elk moment.

Mijn belangrijkste boodschap: Jij bent het belangrijkste om in te investeren!