Individuele wandelcoach

De wandelcoaches van Mindful Run werken volgens de effectieve MR-methode: lichaamsbeweging zonder prestatiedruk in combinatie met ademhaling, cognitieve en mentale coaching in de buitenlucht. Stap voor stap werken wij aan jouw fysieke, mentale en emotionele herstel en daarna bouwt je jouw eigen kracht op.

Voor wie is het bedoeld?

Mensen met een verstoorde verhouding tussen werk en privé.
Door ons drukke dagelijkse leven vol verplichtingen, is een aangename balans vinden een hele kunst. Je moet vele ballen in de lucht houden en weet niet meer goed te ontspannen. Je kunt hierdoor ook vage klachten krijgen, mentaal en/of fysiek. Ben jij ook altijd met je werk bezig en je telefoon? Voel je je opgejaagd, slaap je onrustig en heb je nauwelijks tijd voor een fatsoenlijke maaltijd? Ben je na je werk helemaal opgebrand? Dan is het de hoogste tijd ruimte voor jezelf in te bouwen in je dagelijks ritme.
Mensen met een Burn-out.
Burn-out is een specifieke toestand van overspannenheid naar aanleiding van emotionele overbelasting. Als je een burn-out hebt voel je je “burned out”, of opgebrand. Je kunt geen energie meer vinden om werk te verrichten. Een burn-out komt voornamelijk voor bij mensen in sociale of contactuele beroepen zoals het welzijnswerk, de gezondheidszorg en het onderwijs. Als je een burn-out hebt, dan ben je al langer over je grenzen heen gegaan. Overspannenheid wordt dan ook als voorstadium voor een burn-out beschouwd. Een burn-out wordt vaak beschouwd als een werk gerelateerd probleem. Het ontstaat als gevolg van langdurige, emotionele overbelasting en stress. Ook wanneer je erg perfectionistisch bent en de lat altijd hoog legt, loop je extra risico.
Mensen met een Bore-out.
Als je je verveelt op je werk en wanneer de verveling echt dagelijks toeslaat en gebrek aan uitdaging of desinteresse ervoor zorgen dat je het liefst thuis zou blijven, is er wellicht meer aan de hand dan simpelweg niets te doen of geen zin hebben’: een bore-out kan de oorzaak zijn. Naar schatting ondervindt 15 procent van de werknemers ernstige hinder van verveling op het werk. Niet alleen kantoorlieden hebben er last van; een bore-out kan toeslaan in álle bedrijfstakken. Of je nu winkelbediende, hovenier of psycholoog bent, een afname van het aantal klanten, orders of afspraken kan ook tot de diagnose leiden. De symptomen kunnen op de symptomen van een burn-out lijken. Je kunt lusteloos zijn, last hebben van slapeloosheid, frustratie, irritaties, maar ook lichamelijke klachten treden vaak op.
Mensen die de balans willen opmaken van hun leven.
Een mens leert een levenlang en het is altijd goed om zo nu en dan eens om te kijken en te bekijken hoe een bepaalde periode verlopen is. Is het gegaan zoals je voor ogen had, wat is er fout gegaan, wat is goed en hoe kan je leren van bepaalde situaties uit het leven? Toch doen we dat niet echt of in ieder geval te weinig. Het is de mens eigen om maar door te gaan, tot op zekere hoogte redelijk geconditioneerd en dat wil zeggen opstaan en weer doorgaan. Maar een rustmoment inlassen en eens heel gericht terugkijken op gebeurtenissen van het afgelopen jaar, kan behalve dat het goed is voor de ziel ook heel verhelderend zijn. Het kan ook zijn dat je voelt dat je wat anders wilt, maar wat wil je dan? Middels coaching kun je daar achter komen.

Waarom Mindful Run wandelcoaching in de buitenlucht?

Lichaamsbeweging heeft namelijk een bewezen positief effect op hoe jij je voelt. Voor veel mensen is het echter lastig om zich ertoe te zetten naar buiten te gaan en in beweging te komen. Als Mindful Run- en Beweegcoach kan ik je hierbij helpen. Ik neem je mee de natuur in en bied je verschillende soorten Mindfulness oefeningen welke op dat moment bij jou passen. De aanpak is direct, duidelijk, actief en professioneel.

Ik help je mee dat regelmatig bewegen in de buitenlucht onderdeel van jouw dagelijks leven wordt en al gauw zal je merken dat je niet meer zonder lichaamsbeweging wilt. Dit zorgt ervoor dat je ook na afloop van het programma blijft bewegen, tools kunt toepassen waardoor je ook in de toekomst problemen voorkomt. Bewegen helpt je om je prettiger te voelen zowel lichamelijk als psychisch.

Het resultaat?

Positief zelfbeeld en een goede lichamelijke conditie.
Gezonde gedrevenheid en een optimale energiebalans.
Gezonde ademhaling en een ontspannen lichaamshouding.
De juiste balans tussen gevoel, verstand en lichaam om gewenste keuzes te maken.